Fashion, Geen categorie

Blog 6 Perfecte JEANS

De jeansbroek is niet meer uit de fashion-wereld weg te denken en verrast elk seizoen weer met nieuwe variaties en designs.


Het vinden van een geschikte jeans wordt door veel vrouwen nog steeds al lastig ervaren. Bekende problemen zoals te veel ruimte in de taille, te weinig ruimte bij de bovenbenen of het ontstaan van vervelende ‘lovehandles’ kunnen een bron van frustratie zijn. 

Wist je dat kleine verschillen in stiksels, wassingen of plaatsing van de zakken al een groot verschil kunnen maken? Als je weet waar je op moet letten is het vinden van de perfecte jeans eigenlijk heel eenvoudig en kun je zelfs online de perfecte jeans vinden.

Fashion Detail helpt jou graag bij het vinden van de juiste jeans en heeft daarvoor de onderstaande tips op een rijtje gezet.

 • De jeans snijdt niet in de heupen
 • Creëert geen extra lovehandles
 • Zorgt voor een comfortabel gevoel
 • Sluit goed aan en geeft een gestroomlijnd, slank silhouet. 
 • Je hoeft er niet constant aan te ‘trekken’ om hem in een goed model te houden 
 • In een goede jeans zit een beetje stretch, dit zorgt ervoor dat de broek perfect om je lichaam valt

En niet onbelangrijk: De jeans heeft de juiste lengte (niet te lang maar zeker ook niet te kort). 

Niet iedereen heeft hetzelfde figuur en daarom biedt Fashion Detail jou nog een aantal andere tips!

De juiste jeans voor kortere benen 

Skinny jeans met een hoge tailleband of wijd uitlopende pijpen zijn ideaal voor tengere vrouwen met kortere benen. Scherpe vouwen in de jeans zijn een aanrader, want ze laten je benen er langer uitzien. Let op: “Boyfriend” jeans en “low-waist-jeans” kun je beter links laten liggen. Deze modellen zorgen ervoor dat de benen korter lijken. 

Vergeet niet dat schoenen de outfit wel  degelijk afmaken. Met high heels sjoemel je er zó nog een paar centimeters bij!

De jeans voor stevigere dijen

Om je benen er langer uit te laten zien zijn jeans met rechte pijpen perfect. Een jeans die veel stretch bevat zorgt voor een aangenaam draagcomfort.
Let erop dat de broek niet te strak zit. Bij een nauwsluitend model zijn alle details, en dus ook de wellicht kleine vetrolletjes die je liever niet laat zien meer zichtbaar.
Let op: Jeans met opvallende borduursels, patches e.d. op heuphoogt of billen kun je beter niet dragen. Deze jeans zorgen ervoor dat de focus meer ligt op de dijen.

De jeans voor brede heupen

Voor  vrouwelijke curves zijn donkere wassingen ideaal. Zwart kleed af en zorgt ervoor dat de rondingen prachtig zichtbaar zijn.
Let op: Vermijd weelderig borduursel op heuphoogte en opvallende achterzakken. Deze jeans trekken de aandacht naar de lichaamsdelen die je wellicht graag wilt camoufleren

Check – check- dubbelcheck

Heb je het idee dat je de juiste jeans gevonden hebt? De volgende checklist zorgt ervoor dat je met alle zekerheid weet dat de jeans een echte match is!

 • Krijg je de spijkerbroek gemakkelijk dicht?
 • Flatteert de wassing?
 • Is de broek hoog genoeg aan de achterkant en daardoor het ondergoed niet zichtbaar?
 • Zijn de pijpen geschikt voor de schoenen die je erbij wilt dragen?
 • Zijn de zakken niet te groot of te klein en zitten ze op de goede hoogte?
 • Past de kleur bij je?
 • Geeft de jeans je over het algemeen een gestroomlijnd en slanker silhouet?

Als je op deze vragen ‘ja’ kunt antwoorden heb je jouw droomexemplaar te pakken!
De laatste tip die wij jou kunnen meegeven is: Schaf meteen meerdere jeans van hetzelfde model aan. Dit lijkt misschien overdreven, maar het scheelt een nieuwe zoektocht als je favoriete paar versleten is. Je kunt bovendien heel eenvoudig een nieuwe look creëren met dezelfde jeans door hem te combineren en diverse accessoires toe te voegen. 

Fashion detail wenst je veel shopplezier bij het vinden van de juiste jeans!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *